20 упражнения за бюро: Можете ли да сте във форма на работното място?

HomeФитнес

20 упражнения за бюро: Можете ли да сте във форма на работното място?

Трябва да спрете да четете тази статия точно сега, ако сте седнали! Добре, не спирайте да четете, но може би ще искате да станете, за да я дочетете. П

Трябва да спрете да четете тази статия точно сега, ако сте седнали! Добре, не спирайте да четете, но може би ще искате да станете, за да я дочетете. По-късно ще се погрижа да ви дам няколко упражнения, които да правите на бюрото си и които ще искате да правите.

Защо? Ако сте като повечето хора в наши дни, вероятно прекарвате твърде много време, заровени в имейли на бюрото си. Може би губите време в безсмислено скролване из Facebook, Twitter и Instagram, защото се страхувате да не пропуснете нещо.

Съвременният ни живот е проектиран така, че да ни позволява да прекарваме по-голямата част от времето си в седнало положение. За съжаление, седенето ни убива.

По данни на Световната здравна организация липсата на физическа активност е причина за 3,2 милиона смъртни случая. (1) Заседналият ни начин на живот е свързан с повишен риск от диабет и сърдечни заболявания, както и със загуба на мускулна и костна маса. Още по-обезпокоително е, че дори редовно спортуващите хора едва ли имат достатъчно движение в живота си, за да неутрализират негативните последици от продължителното седене.

Всичките ви седения ви карат да качвате килограми.

Седим средно по около 9,5 часа на ден. В сравнение със средно 7,5 часа сън, които получаваме, ние прекарваме много време в седене.

Нека да разгледаме един обикновен работен ден. Вероятно пътувате до и от работа в кола с удобни кофички. Ако пътувате с железопътен автобус, може би ще седите на нещо по-малко удобно, но все пак ще седите. Влизате на работното място, сядате на бюрото си и слушате гласовата поща, докато гледате скрийнсейвъра си с далечен тропически плаж. Срещите, конферентните разговори и може би дори кратките клюки вероятно ще се провеждат, докато седите.

Поръчахте ли обядът ви да бъде доставен на бюрото ви, за да можете да продължите да работите, докато се храните? В края на работния ден сядате за пътуването до дома, нямайки търпение да се приберете и да се отпуснете на дивана.

Проверете колко много и колко бързо се натрупва всичко това. Ето защо един час на елиптиката няма да ви помогне! Затлъстяването се увеличава в резултат на цялото това седене. (3)

Добрата новина е, че като увеличим активността си през деня, можем да избегнем увеличаването на теглото, което се дължи на заседналия начин на живот – и евентуално дори да свалим до 20 килограма.

В едно проучване са изследвани скоростите на метаболизма в покой (RMR) на затлъстели жени. Първоначално се предполагаше, че техният RMR ще бъде по-нисък от този на по-слабите им колеги. Открили са, че хората със затлъстяване са седели допълнително по 2,5 часа на ден. Те биха могли да изгарят допълнителни 300 калории всеки ден само ако повишат ежедневната си физическа активност. (4)

Една малка промяна може да допринесе много за това да сте здрави и щастливи.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: