Каране на велосипед

Разбираме, че отмяната на правилата за блокиране тази вечер и разрешенията за събиране на открито в някои части на Нов Южен Уелс през следващата седмица са предизвикали интереса ви.

Членовете вече питат кога ще бъдат възобновени груповите карания, което е разбираемо. Може ли да се предположи, че облекчаването на ограниченията в няколко селски и регионални района на местното самоуправление на Нов Южен Уелс означава, че груповите пътувания отново са възможни?

Събирания на открито

Разрешени са срещите на открито на максимум 20 души, а в закритите спортни зали и центрове за отдих отново ще бъде разрешено да се събират 20 души. Разрешаването на срещи на открито за групи до 5 души, които не са в застрашените окръзи LGA, от следващия вторник, при условие че възрастните са напълно ваксинирани, означава, че в някои райони е възстановено събирането на кафе след пътуване.

Означава ли това, че груповото колоездене ще бъде възобновено? Проблемът ни е, че заместник министър-председателят заяви, че спортът в общността няма да бъде възстановен в този момент. Надявахме се новите разпоредби да бъдат публикувани през нощта, но не можем да бъдем сигурни, докато не ги получим. Така някои лица разбират правилата и ние ще се свържем с вас веднага щом можем с повече информация.

Въпреки това на местата, които са били освободени от блокиране, училището може да отвори отново още в понеделник, а в останалата част на Нов Южен Уелс ще отвори врати скоро. В резултат на това този уикенд е чудесно време да карате с децата си по училищния маршрут като загрявка за завръщането им.

Пътна карта на свободата

След като 70% от жителите на Нов Южен Уелс на възраст над 16 години са получили две дози ваксина COVID, останалата част от щата получи “Пътна карта за свобода за напълно ваксинираните”, която ще влезе в сила в понеделник. Не е ясно дали това означава, че всички ограничения в засегнатите LGA ще бъдат отменени незабавно.

“Разбираме колко е трудно да се следи за всички тези разнообразни правила”, заяви Бастиен Уолъс, генерален мениджър по обществените въпроси на Bicycle NSW.

“Когато не можем да бъдем ясни, казваме това, защото не искаме нашите членове да бъдат изправени пред големи глоби от полицията”, обясни Бастиен.